Prawdopodobnie nie da się używać Extension Builder (ExtBuilder.exe-program do budowania pluginów dla WWB) posiadając tylko zarejestrowaną wersję 10 WWB,nawet wersji 5 ExtBuilder której możemy używać tylko z zarejestrowaną v.10 WWB.
Musiałem zainstalować wersję 9 WWB.Być może to przypadłość moich ustawień i "configu" lub co też możliwe niedopatrzenie ze strony PabloSoftware.
Czy miał ktoś z was podobny problem?,ew.czy mógłby ktoś z was sprawdzić czy da się odpalić ExtBuilder v.5 posiadając tylko zarejestrowaną wersję
10 WWB (ale tylko jeśli wcześniejsza wersja nie była instalowana i rejestrowana na danej maszynie bo nawet w przypadku odinstalowania starej wersji pozostają prawdopodobnie klucze w rejestrze systemowym).
ps.Stawiam raczej że to niedopatrzenie ze strony PabloSoftware (lub celowe działanie) na 2 maszynie (win7 bez instalowanych poprzednich wersji)
wyświetla się że ta wersja nie może być uruchomiona... (tak samo w przpadku v.5 jak i v.4 ExtBuilder-a).
Czyli wychodzi na to że potrzebna jest zakupiona i zarejestrowana poprzednia wersja WWB,a co w przypadku gdy użytkownik zaczął przygodę z WWB od
v.10 programu czy ma dokupić jeszcze wersję 9WWB aby aby mógł korzystać ExtBuilder-a.Chyba że da się aktywować v.9 WWB kluczami z v.10 WWB - próbował ktoś z was ?
Edit: 20.12.2014-Problem rozwiązany.Nowa kompilacja wersji 5.0 działa z WWB10.
Extension Builder a WWB v.10-problemy
Extension Builder a WWB v.10-problemy
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, o 07:28 przez Marencja2, łącznie zmieniany 1 raz.
wysiwygwebbuilder11.pl
Re: Extension Builder a WWB v.10-problemy
Potwierdzam nie tylko extension buldiera ale i tych dodatków nie wiem dlaczego. Reasumując Na systemie windows 7 pro nie działa .Coraz bardziej zaczyna mnie denerwować ten program puki co działam na wwb9.5 bo na 10 nie mogę się przesiąść i coraz bardziej myślę o porzuceniu programu, jak nic z tym nie zrobią przesiadam się na muse.
Co do Extension Builder-a prawdopodobnie nie jest to wielki problem do naprawiania przez PabloSoftware ale zapewne z powodu natłoku prac przy
poprawianiu v10WWB problem przesuwany na później.Ostatnio stawiałem system XP od nowa i przy okazji istaliki WWB rzuciłem okiem (nie tylko
rzuciłem ) na to jakie zmiany zapisują się w rejestrach systemu przy aktywacji v.10 jak i v9 (z konieczności o czytm piszę powyżej) i w każdym
przypadku są trochę inne dane (klucze o innej zawartości) a wiadomo że Extension Builder działa tylko na wersji WWB aktywowanej on-line wychodzi
więc na to że ExtBuilder nie sprawdza kluczy reg. które tyczą się wersji 10 WWB .
Co do działania na Win7 Prof. nie widżę mankamentu działa podobnie jak na xp.Co do tych darmowych wtyczek (
wwb-10-i-dodatki-t2511.html) na XP jak i Win7 te które instalowałem i "przeklikałem" wydają się działać
poprawnie,nie testowałem webshop (choć jest zainstalowany-w tym wypadku instalacja jak jest napisane w pliku polega na ręcznym skopiowaniu
katalogu do konkretnej lokalizacji) i CMS-ów (ckeditor etc..).
Napisz konkretnie które ci te free nie działają a na których szczególnie ci zależy i czy masz po instalce tak jak tu na tych zrzutach
http://images66.fotosik.pl/319/a73699b0e87c18adgen.jpg ,ew. są w menu ale nie robią tego czego się od nich oczekuje.
poprawianiu v10WWB problem przesuwany na później.Ostatnio stawiałem system XP od nowa i przy okazji istaliki WWB rzuciłem okiem (nie tylko
rzuciłem ) na to jakie zmiany zapisują się w rejestrach systemu przy aktywacji v.10 jak i v9 (z konieczności o czytm piszę powyżej) i w każdym
przypadku są trochę inne dane (klucze o innej zawartości) a wiadomo że Extension Builder działa tylko na wersji WWB aktywowanej on-line wychodzi
więc na to że ExtBuilder nie sprawdza kluczy reg. które tyczą się wersji 10 WWB .
Co do działania na Win7 Prof. nie widżę mankamentu działa podobnie jak na xp.Co do tych darmowych wtyczek (
wwb-10-i-dodatki-t2511.html) na XP jak i Win7 te które instalowałem i "przeklikałem" wydają się działać
poprawnie,nie testowałem webshop (choć jest zainstalowany-w tym wypadku instalacja jak jest napisane w pliku polega na ręcznym skopiowaniu
katalogu do konkretnej lokalizacji) i CMS-ów (ckeditor etc..).
Napisz konkretnie które ci te free nie działają a na których szczególnie ci zależy i czy masz po instalce tak jak tu na tych zrzutach
http://images66.fotosik.pl/319/a73699b0e87c18adgen.jpg ,ew. są w menu ale nie robią tego czego się od nich oczekuje.
na dzień dobry 18,44 € za miesiąc > 1rok= do tego zapewne jeszcze jakieś chmury i inne bzdury..przesiadam się na muse..
wysiwygwebbuilder11.pl
Jako student mam taniej z 70 % ale wracając do WWB 10 nie chce mi sie kolejny raz go instalować aby ci pokazać o co chodzi, wiec postaram sie opisać jak najdokładniej . Wieć w WWB 9 masz dodatki w C:\Users\user\Documents\WYSIWYG Web Builder, czy jest instalujesz czy po prostu wrzucasz masz je w extension w WWB 10 masz dokładnie tą samom procedurę możesz je wrzucić do katalogu jak i instalować w exe-kach. Co bym nie zrobił gdzie bym ich nie włożył jak bym nie konfigurował jak bym nie działał z tym programem opcja extension pozostaje nie aktywna . Nie chodzi tutaj o zapisywany w rejestrze aktywator gdyż na świeżo postawionym 7 to również nie działa ;-(. Naprawdę super program i cieszyłem sie na wyjście 10 ale co zrobisz dziś strony RWD to podstawa a nie chce mi się bawić z warstwami i css ( no można użyć float;left ) ale media queries to jest to co mi było potrzebne w tym programie .
Jeszcze jedno pytanie czy próbujesz to na trialu czy na pełnej zakupionej i aktywowanej wersji WWB10 ?
wysiwygwebbuilder11.pl
Zdaje sobie sprawę z tego , że w wersji trail dodatki nie działają( chodź to moim zdaniem bardzo głupie rozwiązanie gdyż zdecydowanie zwiększają i ułatwiają prace z programem a chodzi o to aby zachęcić potencjalnych kupujących a ukazanie im funkcjonalności programu jest t tego najlepszym rozwiązaniem .) Próbowałem w wersji aktywowanej pełnej lecz pirackiej ( bo co kupie program i okażę się ze to samo wywalę kasę w błoto bo zwrotów nie ma .) Oczywiście szanuje prace ludzi którzy pisali i jeśli by działał kupuje ten program.
No to do kogo możesz mieć pretensją że coś nie działa ?,chyba do tego co łamał zabezpieczenia
Jak chcesz to "uszyj na szybko ze dwie trzy strony pod pod WWB 9 którego używasz z byle jaką treścią z niektórymi plugami,zapisz,zapakuj jako *.zip i podeślij,wystaw do pobrania lub daj
Tu > (link dałem ci na PW )
Otworzę u siebie sprawdzę czy działa i ci odpowiem,ewentualnie odeślę wynik,lub wstawię na serw.
ps:
Możesz dodać do zipa spis pluginów użytych w razie jak bym ich nie posiadał na pokładzie i zachodziła by potrzeba dociągnięcia.
Jak chcesz to "uszyj na szybko ze dwie trzy strony pod pod WWB 9 którego używasz z byle jaką treścią z niektórymi plugami,zapisz,zapakuj jako *.zip i podeślij,wystaw do pobrania lub daj
Tu > (link dałem ci na PW )
Otworzę u siebie sprawdzę czy działa i ci odpowiem,ewentualnie odeślę wynik,lub wstawię na serw.
ps:
Możesz dodać do zipa spis pluginów użytych w razie jak bym ich nie posiadał na pokładzie i zachodziła by potrzeba dociągnięcia.
wysiwygwebbuilder11.pl